Τα νέα trends στην αγορά του real estate

Τα νέα trends στην αγορά του real estate

Μετά την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και την έξαρση του κορονοϊού, φαίνεται να υπάρχει μια αλλαγή στη δραστηριότητα των ακινήτων σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα, η ανάπτυξη ακινήτων στην Ελλάδα μοιάζει να βρίσκεται σε άνοδο, εστιάζοντας σε νέες τάσεις που πρόκειται να αναδιαμορφώσουν το μέλλον στην αγορά ακινήτων.

Αντιμετωπίζοντας τις απαιτήσεις αυτής της νέας εποχής αλλά και την αλλαγή της νοοτροπίας των αγοραστών, η Ελλάδα συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη των ακινήτων με έμφαση στην περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη.
Περνώντας το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο σπίτι, στον χώρο του καθιστικού και στα υπνοδωμάτια, έκανε τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της εστίας. Δεν βλέπουν πλέον το σπίτι τους ως ένα μέρος όπου τρώνε και κοιμούνται, αλλά ως ένα μέρος όπου μπορούν να χαλαρώσουν όπως οι ίδιοι επιλέγουν, να εργαστούν, να αθληθούν, να διασκεδάζουν αλλά και να έρθουν σε επαφή με τη φύση ενώ παράλληλα νιώθουν άνεση και ασφάλεια. Ως μια ζεστή φωλιά, χτισμένη με φυσικά υλικά που γαληνεύουν τις αισθήσεις και δημιουργούν μια απόδραση από την καθημερινότητα.

Αυτό έχει οδηγήσει στην επιστροφή του κλασικού μοντερνισμού και της αυθεντικότητας, σε καλά σχεδιασμένα κτίρια κατασκευασμένα με τεχνική αρτιότητα και τεχνολογική ακρίβεια σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας και του κύκλου ζωής.

Η αειφόρος ανάπτυξη επικεντρώνεται στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων, προστατεύοντας το περιβάλλον και τον ίδιο τον άνθρωπο.

Άλλες τάσεις στην αγορά ακινήτων περιλαμβάνουν τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και το νέο κύμα μινιμαλισμού που προωθεί την απλότητα με τη χρήση υλικών που εξασφαλίζουν φυσική ροή του φωτός και του αέρα καθώς και φυσική ακουστική μόνωση δίνοντας προτεραιότητα στην περιβαλλοντική και οικονομική ισορροπία.

Τα πράσινα κτίρια βασίζονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην έξυπνη τεχνολογία, στην ενεργειακή απόδοση καθώς και στη διαχείριση υδάτων και αποβλήτων. Η ιδέα είναι να προωθηθεί η κατασκευή και ο σχεδιασμός παθητικών σπιτιών μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, με πολύ καλή μόνωση, τέλειο αερισμό και μηδενική υγρασία, με ανοιχτούς, πολυλειτουργικούς χώρους γεμάτους φυσικό φως που εξασφαλίζουν απόλυτη άνεση και ευεξία.

Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη πράσινων ακινήτων και ακολουθώντας την Πολιτική Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Ευθύνης και Διακυβέρνησης (Environmental, Social and GovernanceESG), η Grammikos Group στην Αθήνα έχει προσαρμοστεί στη μεταβαλλόμενη αυτή αγορά ακολουθώντας τις πιο καινοτόμες και βιώσιμες πρακτικές ανάπτυξης ακινήτων.

H Grammikos Group προσεγγίζει τις βιώσιμες επενδύσεις σαν επενδύσεις ζωής που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων με σπίτια που είναι πιο λειτουργικά, άνετα, ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Σπίτια που σας εμπνέουν να περνάτε περισσότερο χρόνο στο χώρο σας, ζώντας την κάθε σας μέρα στο έπακρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας!